Kreditkort till företaget
Allmänt

Kreditkort till företaget

För att ett företag ofta ska få smidiga inköp kan ett kreditkort vara det bästa alternativet. Det är ett enkelt och smidigt sätt att genom en samlad faktura också kunna se över alla inköp som gjorts i företaget. Kreditkort kan även användas av dina anställda med många utgifter i samband med sin
tjänstgöring, på så vis slipper de anställda ligga ute med sina egna pengar.

Skillnader mellan kreditkort och företagskort

Man kan tro att både ett företagskort och ett kreditkort är exakt samma sak men det är det inte till en viss del även om det finns en del företagskort som också har ett kreditutrymme. Men de flesta företagskorten är precis som ett vanligt bankkort där pengarna för inköp dras direkt ifrån företagskontot.

Ett kreditkort gör att alla betalningar behöver ske först efter en månad efter man gjort inköpen. Samtidigt kan kortet vara kopplad till ett villkor på allt mellan 50 till 60 dagars räntefri kredit och därför kan du också undvika räntekostnaderna ifall du sköter betalningen i tid. Den räntefria perioden kan göra att du får enklare planering över alla inköp och företagets ekonomi månad till månad.

Jämför kreditkort

Idag finns en uppsjö av både kreditbolag och banker som kan erbjuda ett kreditkort för ditt företag. Eftersom det finns så otroligt många är det bra om du jämför olika kort innan du bestämmer dig för vilket du vill använda dig av. Korten kan variera när det gäller både kostnader och olika förmåner som kommer med kortet. Det viktigaste är att du hittar ett kort som passar dig och ditt företag bäst.

Det finns även kort som har reseförsäkringar kopplat till kortet och andra kan ge bra med rabatter på exempelvis drivmedel. För att få ut det mesta av det kort du väljer bör du alltså ställa upp fördelar och nackdelar mot varandra när du jämför korten. Efter du väg fördelarna mot nackdelar och sedan bestämt dig för vilka förmåner du har mer nytt av är det enkelt att fatta ett bra och genomtänkt beslut.

Räntekostnad

Var nog med att kolla upp eventuella avgifter på koret också, det kan tillkomma administrationsavgifter, ränta, årsavgifter med mera. Kanske vill du även att det ska fungera i utlandet och då är det bra ifall det inte kostar extra att använda det var du än i världen befinner dig.

Räntekostnaderna behöver du endast betala för inköp som blir fakturerad och du väljer att inte betala hela det fakturerade beloppet på en gång utan vill dela upp betalningen. Vill du delbetala din faktura från ett kreditkort tillkommer en räntekostnad som kan variera stort mellan olika kreditbolag och banker.

Fördelar med kreditkort för ditt företag

Genom att utnyttja krediten på ett kreditkort när du gör inköp till ditt företag kan ha många fördelar. Den största fördelen är att du behöver betala allt i slutet av månaden och får på så vis kontroll över ekonomin i företaget och lätt hålla koll på alla utgifter.

En annan fördel med ett kreditkort är att de kan komma med många olika förmåner som du kan ha nytta av i ditt företag. Det kan handla om bland annat lounge-access på resor, rabatter på drivmedel, rabatter på semesterresor samt olika typer av försäkringar.

maj 27, 2020

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste Företagsnytt
Flickr
FlICKR GALLERY
Om Företagsnytt

Företagsnytt har som mål att ge dig som företagare den senaste informationen om allt som rör dig och ditt företag.

Du är alltid välkommen att ställa frågor som rör ditt företagande, men du kan också lämna tips och idéer på hur vi bättre kan hjälpa er företagare där ute!