Qred Brygglån
Finansiering

Qred Brygglån

Riksdagen har beslutat att Riksgälden ska driva ett så kallat garantiprogram för både medelstora och små företag som drabbats hårt av Coronakrisen. Qred är det första fintechbolaget i Sverige som kommer att förmedla brygglån åt företag via garantiprogrammet.

Företagsakuten

Garantiprogrammet har ett annat namn som är Företagsakuten och just nu finns det 59 stycken banker samt långivare som anslutit sig till programmet. Det som är syftet med det här programmet är att ge företag som drabbats av problem i finansieringen i följ av Coronakrisen.

Statliga kreditgarantier

Med statliga kreditgarantier kan det ge en ökad möjlighet till långivning eftersom staten delar kreditriskerna tillsammans med bankerna. På så vis kan också fler företag få sin ansöka om lån beviljat och samtidigt pressas räntorna nedåt. Det finns redan flera företag som har tvingats avskeda och permittera anställda men genom programmet vill man ge företag den hjälp de behöver för att klara sig igenom den här krisen.

Hur Qreds brygglån fungerar

Brygglånet ska bli ett tillfälligt ekonomiskt stöd för de företag som är hårt drabbade av samhällets rådande läge. En ansökan om brygglång går att skicka in tills den sista juni 2020 men det kan bli ett ansökningsstopp när alla pengarna i programmet tagit slut. Maxbeloppet är det som skiljer ett brygglån mot ett vanligt företagslån hos Qred.

Ett vanligt företagslån hos Qred kan vara på maximalt 1 miljon kronor men med ett brygglång kan företag ansöka om lån med allt från 100 000 kronor till 5 miljoner kronor. Brygglånet är också amorteringsfritt de första 12 månaderna för att företagen ska kunna hålla sig flytande och att eventuellt kunna ordna upp en bra nystart ifall krisen skulle avta.

Krav för att lån beviljas

Det krävs att ditt företag kan uppfylla några kriterier för att Företagsakuten ska kunna bevilja ett brygglån via Qred. Företaget ska bland annat kunna visa att på grund av den nuvarande krisen har drabbats negativt med intäktsbortfall som ligger på minst 20 procent. Pengarna ifrån lånet företagen ansöker om får inte användas för exempelvis bonusar eller extra förmånliga utbetalningar till anställda.

Ansökan för brygglånet

Många av dagens hårt drabbade företag har uteblivna inkomster. Både restauranger och klädaffärer ekar tomma och alla större evenemang blir inställda. Eftersom alla företag har fast avgifter som måste betalas kan förestagskontot tömmas snabbt då exempelvis hyra och löner måste betalas. Qred vet att företag är i behov av likvida medel men inte har möjligheten att vänta en längre tid för att få ett lån beviljat. Därför arbetas det snabbt med alla ansökningar som kommer in för att göra hela processen så kort som möjligt och så fort lånet är beviljat betalar Qred ut pengarna till företaget samma dag.

maj 27, 2020

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste Företagsnytt
Flickr
FlICKR GALLERY
Om Företagsnytt

Företagsnytt har som mål att ge dig som företagare den senaste informationen om allt som rör dig och ditt företag.

Du är alltid välkommen att ställa frågor som rör ditt företagande, men du kan också lämna tips och idéer på hur vi bättre kan hjälpa er företagare där ute!